Wie is wie

Tuesday, February 20, 2007

Centrum Phoenix

Zaterdag zijn we op zoek gegaan naar het 'centrum' van Phoenix. Tussen al die vierkantjes zou er dan toch eentje zijn met een plein dat het centrum van de stad voorstelt, omringd door een aantal 'historische' gebouwen. Wij op zoek. Duidelijk was het in elk geval niet. Je moet er je gids naasthouden om zeker te zijn dat je inderdaad wel op het centrale plein van een stad van 6 miljoen inwoners staat. Een paar fonteinen en een podium, voor de rest niet veel soeps.
Dus trokken we maar naar de volgende 'must see' van de stad: het heard museum. Een heel mooi museum dat erg spaans aanvoelt met een centraal binnenpleintje en gezellig restaurantje. Het museum is ook zeker de moeite waard maar wij hebben ons vooral gerealiseerd dat het over een geschiedenis gaat waar we zo goed als niets van af weten. Over de Azteken en de Apachen hebben we wel eens gehoord maar al de andere stammen ... en hun geschiedenis ... Voor we vertrokken ben ik dan ook de museum shop ingedoken en heb wat literatuur gekocht over de geschiedenis van de SouthWest.
Daarna zijn we op zoek gegaan naar het Biltmore hotel van Frank Lloyd Wright maar achteraf bleek onze gids toch niet het exacte adres te vermelden en dan kan je je hier doodzoeken. We hebben ondertussen wel een shopping mall gevonden waar ze normale, laten we zeggen Westerse, kleren verkopen.

No comments: