Wie is wie

Wednesday, February 28, 2007

Tucson




Vorige zaterdag eens naar Tucson afgezakt, het meest historische stadje hier in de buurt, ongeveer twee uur rijden van Phoenix. We hadden een 'historische' wandeling van het internet gehaald, The Presidio Trail, en toen we even gewandeld hadden bleek dat er een turquoise lijn door de stad dezelfde route volgde. Toen zijn we maar verder gewandeld langs deze lijn en het bleek de moeite. Het eerste wat we te zien kregen was het pleintje waar vroeger de postkoets de stad binnen kwam. Het bord op het plein suggereerde dat die postkoets daar binnen reed, achtervolgd door indianen en bandieten, met een paar pijlen en/of kogelgaten in het hout. Je kan het je zo voorstellen, natuurlijk!



Maar Tucson heeft wel heel aangename plekjes, mooie straatjes met oude Spaanse huisjes, een aantal oude gebouwen van de Spaanse 'veroveraars', zelfs een Art Deco cinema, ...



's Middags even gestopt in Hotel Congress, een echt Far West Hotel met de charme van toen en heeeeerlijk eten. De mensen die hier zaten leken ons ook 'normaal', wat voor ons wil zeggen dat we tot het gemiddelde behoorden en niet tot de absoluut magersten.




Hanne vond die cowboys heel grappig. Ze stond er dan ook graag mee op de foto.

2 comments:

Unknown said...

Leuke blog - ik vermoed dat jullie het over Tucson hebben :-)

Unknown said...

nu is 't helemaal af! groetjes